Tillbaka

Rosa, Foto: Erik Valsås StrömLiviaHeraZäta

Om oss

 

Jag heter Christina Valsås (kallas för Stina) och jag och min familj, sambo Anders Ström, sonen Erik född 1999 och dottern Linnéa född 2001 bor i en villa i Bergsbrunna, ca. 5 km söder om Uppsala.Vy över Uppsala fotat från taket på nya Polishuset, med en underbar utsikt över Domkyrkan, Slottet, Carolina Rediviva mm. Hemma hos oss bor för tillfället, flattarna Tompa, Blomman, Blossom, Jennie, Siri och golden Saga och hennes dotter Luna.

Jag, Christina har alltid älskat hundar och är uppvuxen med hund, till en början så var det Bostonterrier.  Anders har även han vuxit upp med hund, en Drever som jagade med varierande resultat . Tyvärr så har Anders inte samma intresse av hundar som jag, men snäll som han är så accepterar han mitt stora intresse (nja, han gnäller lite ibland).

 Och våra barn har inte haft något val, dom har alltid haft hund. Erik han älskar nog hundarna mer än vad Linnéa gör, han lärde sig att gå genom att resa sig upp mot Kellie och sen hålla sig i henne när hon gick i väg. Eriks största intresse just nu är fotboll och innebandy. Han är också mycket musik intresserad. Han har numera även startat sin karriär i barn med hund. Första starten blev en härlig seger med Blossom, han vann jättemycket priser och det gav naturligtvis mersmak.

Linnéa är lite lik sin pappa, inte speciellt intresserad av hundarna. Skulle hon få bestämma så skulle huset endast bestå av ett gäng katter och ev. ett par vita Pudlar,  men högst upp på önskelistan står en katt, tyvärr (tack och lov) så kan vi inte infria hennes dröm på grund av att Anders är allergisk mot katter.

Sommar och vintersemestrar tillbringar vi gärna i Leksand och då i mina föräldrars sommarstuga. Linnéa, Erik och jag är trogna Leksands supportrar som tyvärr får se vårat favorit hockeylag spela i allsvenskan kommande säsong, men vi ska tillbaka till elitserien. Men inget ont som inte har något gott med sig, vi kan ju se Leksand på hemmaplan när dom möter Uppsala laget Almtuna. Anders är en trogen Brynäsfantast har han alltid hävdat, men vi tror att innerst inne så är han en Leksing fast han aldrig skulle erkänna det.

   Mina fina midsommar barn, Erik och Linnéa.

 

Mitt intresse för Flatcoated Retriever uppstod i början av 1980-talet, jag skaffade min första Flat 1983, jag har parallellt följt Golden Retriever sen mitten av 1980-talet. Men det tog många år innan jag till slut skaffade mig en egen Golden, inte förrän 2002.

Jag ser Retrievern som en perfekt allround hund, en hund som ska fungera socialt, mentalt och naturligtvis som en väl fungerande apportör.

Mitt måtto och mål med min uppfödning är, självklart att föda upp friska och sunda hundar som håller sig inom ramarna för rasstandarden. Att acceptera och respektera att vi har olika intressen med vårt "hunderi" och att det finns olika vägar att gå, men i slutändan så har vi alla samma mål, att förvalta dessa härliga hundar på bästa sätt.

Låt våra hundar glädja oss på det sättet vi glädjes mest.

Christina Valsås